Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Το τρένο του εφιάλτη και οι ακτιβιστές



Έφθασε τη Δευτέρα στον τερματικό σταθμό του του Ντάνενμπεργκ στη βόρεια Γερμανία, το τρένο με το επικίνδυνο φορτίο με ραδιενεργά απόβλητα, ύστερα από διαδρομή τριών ημερών, η οποία παρεμποδίστηκε από αναρχικούς και αλληλέγγυους διαδηλωτές Το τρένο εισήλθε σε σταθμό εκφόρτωσης απ΄ όπου στη συνέχεια τα πυρηνικά απόβλητα θα μεταφερθούν με φορτηγά ως το χώρο αποθήκευσής τους στο Γκορλέμπεν, σε απόσταση 20 χλμ. Περίπου 3000 αντιπυρηνικοί διαδηλωτές είχαν αποκλείσει τις σιδηροδρομικές γραμμές αναγκάζοντας το τρένο να διανυκτερεύσει 25χλμ από το Ντάνενμπεργκ.

Η επιχείρηση των μπάτσων για την απομάκρυνση των διαδηλωτών που διήρκεσε όλη τη νύχτα, ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα το πρωί με καταστολή της διαδήλωσης. Οι 123 τόνοι ραδιενεργών αποβλήτων θα μεταφορτωθούν στο Ντάνενμπεργκ σε φορτηγά, διαδικασία η οποία αναμένεται να διαρκέσει ως το βράδυ, για να διανύσουν στη συνέχεια μια απόσταση 20 χλμ. ως το χώρο αποθήκευσής τους στο Γκορλέμπεν της Κάτω Σαξωνίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των μπάτσων , ο χώρος εκφόρτωσης περιβάλλεται από συρματόπλεγμα και δεν αναμένονται επεισόδια. Σε αντιδιαστολή με τις προβλέψεις του, οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής παραμένοντας αμετακίνητοι στο σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου